Elnöki köszöntő

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Oroszlánok!


Prónay Gyula a Szeged Első Lions Club 17. elnökeként köszöntöm Önöket. A Lions Club 101 éves múltra tekint vissza, több mint 200 országban közel másfél millió taggal rendelkezik. 2007-ben a világ legjobb civil szervezetének választották.


A tagok azért léptek be ebbe a Lions közösségbe, mert céljuk, hogy szervezett keretek közt segítség a rászorultakat. Eddig elsődlegesen a gyerekeket, vakokat, gyengén látókat támogattunk, de az idei évtől kiemelten figyelünk a diabetesesek (cukorbetegek) segítésére. Ezen belül is a diabetes gyerekek támogatása különösen fontos számunkra.


A Szeged Első Lions Clubjának 52 tagja illetve pártoló tagja tevékenységét társadalmi munkában végzi. Sem az elnökség  (Mihályi Géza alelnök, Heizler Tamás titkár, Bella Árpád kincstárnok) sem én, mint elnök ezért semmilyen juttatást nem kérünk, nem kapunk, semmilyen személyes költségelszámolás nincs a klubunkban a tevékenységünk során.  Tagjaink jószolgálati munkájukat saját szabadidejük terhére végzik, önmaguk és cégeik anyagi lehetőségeinek megfelelően támogatják a rászorulókat.


A lions évem során több programot (pl koncertet, gyereknapot… ) fogunk szervezni. A már közkedvelt koncertünk november 26-án lesz a Szegedi Nemzeti Színházban. Előrehaladott tárgyalást folytatunk egy híres művésszel, aki a világ sok színpadán fellépett már. Az ő koncertje biztos sok érdeklődőt fog vonzani. A szerződés aláírása után weboldalunkon tájékoztatni fogjuk Önöket a fellépő művész nevéről.


Támogatni fogunk rászoruló fiatal tehetségeket tanulásban. Folytatjuk a szemszűrő programok szervezését, mely gondolat annak idején Szegedről indult, de ma már az egész országban segíti az embereket. Támogatjuk többek közt: diabetes gyerekek táborozását játékok vásárlásával, a Wesley Iskolát, és hagyományosan a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt. Alapelvünk, hogy a támogatottak köre Szeged és közvetlen vonzáskörzetéből kerüljön ki.  Általunk leellenőrzött, megfelelően működő alapítványokon segítünk, általában eszközök, játékok vásárlásával.


Szívesen fogadunk külső támogatókat. Ha Ön vagy cége örömmel segítene az elesetteken, de nem tudja eldönteni, mely alapítvány használja fel megfelelően a támogatásokat, kérje segítségünket és mi segítünk abban, hogy adománya megfelelő helyre jusson.


A Szeged Első Lions Clubja örömmel veszi, ha alapelvünket elfogadva Ön is külső támogatóként segíti jószolgálati munkánkat. Mi ígérjük és igazolni tudjuk, hogy minden egyes beérkező forint az arra rászoruló alapítványokhoz, személyekhez, elsősorban gyerekekhez fog kerülni.  


A Szeged Első Lions Club nyitva áll azok számára, akik azonosulni tudnak elveinkkel, szívesen segítik az arra rászorulókat, elesetteket. Ha Ön is szívesen csatlakozna ehhez az elit körhöz, nyújtsa be jelentkezési igényét. Az elnökség, majd a tagság megtárgyalja, hogy felveszik-e Önt az „Ideiglenes tag”-ok közé, majd egy év után, ha a tagság a jószolgálati tevékenysége, munkája alapján alkalmasnak ítéli, akkor következő évtől a Szeged Első Lions Clubjának megtisztelő tagja lehet.


Mi büszkék vagyunk a Lions nemzetközi jelszavára: We Serve – Szolgálunk.


Prónay Gyula
elnök

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés