Konvenció Fertőrákos

A koronavírus járvány ellenére sikerült megrendezni Fertőrákoson a Barlangszínházban a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének konvencióját.

Az ország közel 40 településéről érkeztek a klubok küldöttei a magyarországi Lions mozgalom konvenciójára. A járvány ellenére hazai és nemzetközi összevetésben is kiváló évet zárt a hazai Lions mozgalom. Az ünnepi rendezvényen az amerikai, a magyar és a Lions himnusz elhangzását követően gyertyagyújtással és egy perces csenddel emlékeztek az elhunyt klubtársakra, majd a köszöntőket követően elkezdődött az elmúlt Lions-év hivatalos lezárása.




A konvenció résztvevőit köszöntötte Farkas Ciprián polgármester, aki elismerőleg szólt a Lions mozgalomról és megköszönte a munkájukat.
Annak ellenére, hogy az egynapos rendezvény napján súlyos baleset akadályozta az M1-es autópályán érkezőket a küldöttgyűlés határozatképes volt és a több mint száz résztvevő (a szegedi klubot dr. Szeri István alelnök képviselte) elfogadta az előző év számszaki és szöveges beszámolóit, melyet a leköszönő kormányzó Boronkay Gusztáv és más tisztségviselők tartottak. Horváth Miklós, a Lions Clubok Nemzetközi Szövetségének regionális vezetője a mozgalom legnagyobb erényének nevezte, hogy az idén 275 millió embert támogattak a világ minden részén. A magyar klubok teljesítményei nemzetközi viszonylatban is megállják a helyüket Ezt követően megválasztották az új tisztségviselőket is, a kormányzói széket az eddigi első alkormányzó Keys Mária Hermina foglalta el.




Székfoglalójában
kiemelte a világmozgalomnak 1,5 millió tagja van. Magyarországon és további 205 országban elsősorban a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a környezetvédelem, az éhség elleni küzdelem, a cukorbetegség megelőzése és a gyermekrákban szenvedők érdekében tevékenykednek. A hazai 42 Lions Klub tevékenységei is ezeket a célokat szolgálják, olyan nemzeti sajátosságokkal ahol a gyengék, elesettek, halmozottan hátrányos közösségek támogatása kiemelt feladat lesz a jövőben is.




A fantasztikus környezetben a barlangszínházban lezajlott rendezvény helyszínválasztási oka az, hogy mindig abban a városban rendezik, a konvenciót, amelyik a kormányzót adta az elmúlt évben. Boronkay Gusztáv évértékelésében kiemelte, sikeres évet zárt a Lions mozgalom népszerűsége, elismertsége növekedett, és számos új klub is alakult az elmúlt évben, a régebb óta működő klubokban pedig a taglétszám is növekedett. A kormányzó beszámolójában kitért arra, hogy Respect for All címen létrehoztak egy honlapot és Facebook oldalt, ami a generációk közötti jobb megértést hivatott szolgálni. Ebben ismert előadóművészekkel, közéleti szereplőkkel készítenek rövid videókat, akik elmondják, hogy ők miért tisztelik a másik generációt. – Bővült az a Lions mozgalom egészségprogramja is és sok új támogatót is tudtak hozzá szerezni.


Az ebédszünet után a laudációk és az elismerések következtek, megválasztották az év oroszlánját és oroszlán nőjét, a legjobb klubot, de más kiemelkedő teljesítményeket is honoráltak. A Szeged Első Lions Klub az idén a legintenzívebb honlap használó díjat nyerte 100 ezer forintos jutalommal.



 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés