Az első BBQ Piknik Szegeden a SZELC szervezésében


A 2020/2021-es Szeged Első Lions Klub év első rendezvénye egy BBQ Piknik volt, mely a klubunk életében először került megrendezésre. A COVID-19 járvány  okozta nehezítő tényezők ellenére a rendezvény rendkívül sikeres volt, hiszen a gördülékeny szervezés, a kiemelt támogatók és a sok kiállítónak köszönhetően jegybevételből és adományokból 800.000 Ft összegben  három szervezetet tudtunk támogatni. A rendezvényt megtisztelte Koncsik István II. alkormányzó és családja is. A főszervező Mihályi Géza Past president és legfőbb segítői Martonosi István és Engi Gábor , és a feleségek igazán kitettek magukért. Hatalmas munkát fektettek a rendezvénybe, de megérte. Sajnos elnökünk Dr. Bella Zsolt betegség miatt nem tudott jelen lenni, de az alapító elnök megpróbálta helyettesíteni, ha nehéz is volt.


A jelenlegi helyzetben rendkívüli kihívás megszervezni egy igazán színvonalas és a lehetőségekhez képest biztonságos rendezvényt. A házigazda Gellért Ákos a róla elnevezett szabadidőközpont tágas szabadtéri és sátras tereivel ideális helyszínt biztosított. A NOÉ őrangyalai a Pingvin Patikái által felajánlott fertőtlenítők és maszkok segítségével a hivatalos protokoll szerint óvták a rendezvényt.


Az eseményen számos kiállító jelent meg a termékeivel: a Reketye sörfőzde, aki elhozta magával híres kézműves söreit, ott volt az Ízek birodalma a 18 hónapos érlelt Serrano sonkákkal, illetve ha valaki a nagy hőségben igazán megszomjazott, egy jó proseccot is ihatott, melyet az Ezerjó borkereskedés biztosított. A helyszínen a kávét a Mienké Kávézó biztosította, akik a nap folyamán egy különleges Gemenc whiskey kóstolóval is készült, melyet a lepárló mester vezetett. A rendezvényen töltött időt a C-Mobil tesztvezetéssel tette izgalmassá , akik legújabb cabrio modelljeikkel érkeztek.

A számos kiállító és program mellett azonban a nap egyik legnagyobb különlegessége volt Nagy Iván BBQ grand champion gasztro alkotása. A bajnok hosszú napokon keresztül készült, hogy a vendégek betekintést nyerhessenek egy igazi BBQ menübe, ahol még az Omaha marhaszegyet is meg lehetett kóstolni. Aki még éhes maradt annak lehetősége volt betekinteni az Antik rétes kínálataiba is.


A nem mindennapi finom falatokhoz a Storyville Jazz Band és a SunCity Brass biztosította a zenei bummot és a publikum az SCB utolsó etapjára szinte szétszedte a berendezést .Az est zárásaként, DJ Roberto vette át a színpadot.  A rendezvényen több mint 300 vendég jelent meg. Köszönhetően a jegybevételeknek, adományoknak és a szponzoroknak - mindösszesen 800.000 Ft-támogatást tudtunk kiosztani.

Az este folyamán került sor az adományok átadásra. A Preventív Pont Egyesület 200 ezer forintot, A Kiút Alapítvány és az Ágota Alapítvány 300 -300 ezer forint támogatást kapott. Molnár Edit a Preventív Pont vezetője elmondta, hogy a HELP Projekt keretében működtetnek egy 0-24 órában elérhető segélyvonalat az inzulinpumpával élő diabéteszes gyermekek részére. A kapott támogatást ezen szolgáltatás fejlesztésére fogják fordítani. A Kiút alapítvány képviselője, elmondta, hogy az eszközparkjuk bővítése a járványügyi helyzet miatt elengedhetetlen, így laptop beszerzésben gondolkodnak, illetve terveik között szerepel egy kommunikációs csatorna kiépítése, aminek segítségével a bajba jutott emberekkel a kommunikációt fogják megkönnyíteni. Az Ágota Alapítvány pedig az állami gondozásban lévő gyermekek bevonásával fásítási programot indít.




A gyereket tulajdonképpen maguknak telepítik az erdőt, hiszen később ők és társaik fognak táborozni az erdő mellett .Öröm volt látni a kora reggeltől tüsténkedő, lelkes és odaadó szervező csapatot. A Piknik nagyon jó kezdeményezésnek bizonyult az önfeledt szórakozás mellett a jótékonysági célok is teljesültek. Köszönet a kiemelt támogatóknak:, akik a  Gellért Szabadidőközpont, Príma Nova, OTP Bank Nyrt, illetve a Szegedi Víziközmű Működtető és Fejlesztő Zrt. voltak

KÉPGALÉRIA ( Nyitrai Szilárd)

https://www.facebook.com/webradio.hu/photos/a.2242855415860210/2242855439193541/?type=3&theater

https://www.youtube.com/watch?v=3y90DMBd7t0

(www.webradio.hu)

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés