LIONS Konvenció Nyíregyházán

Verőfényes nap ,szép környezet, professzionális szervezés, csodálatos művészeti műsor és jó hangulat.

Talán ezek a legjellemzőbb kifejezések a május 25.-én megtartott LIONS konvencióról, ahol a Szeged Első Lions klubot Nagy István és Szeri István az újonnan alakult békéscsabai klubot Bajusz Norbert képviselte.

Már a megye közgyűlésének elnöke és  Nyíregyházi alpolgármeste megadták a rendezvény alaphangulatát, amikor is elmondták más gondolatok mellett, hogy a nyíregyházi Lions Egyesület mennyire elismert a város,megye civilszervezeti szöveteiben, s mennyire fontos az a jótékonysági, karitatív munka melyeket Ők végeznek.





A Kormányzóság leköszönő vezetője (aki nem mellesleg a Nyíregyháza Lions Klub tagja) köszönetet  mondott a megyének,városnak munkájuk segítése okán,majd az elmúlt 1 év legfontosabb mérföldköveit idézte fel képekben és verbálisan. Most látszott csak igazán , hogy mennyire igaz volt a Kormányzó 1 évvel ezelőtti székfoglalójának mottója: "SZOLGALNI HITTEL SZERETETTEL". Igen röviden szólva ez a hitvallás megvalósult az elmúlt évben.

Az Alpár Ignác tervezete díszterem a Kormányzó beszéde után a  85 küldött és családtagok ,meghívott vendégek elismeréseként zúgott a tapstól. A történelmi nagyságok – akik képei függtek a falakon- büszkék lennének az összetartozás és egyetértés élményétől ami ott megvalósult. A Lions mozgalomnak ma hazánkban 42 klubon(egyesületen keresztül) mintegy 920 fő tagja van és a pártolókkal, szimpatizánsokkal, önkéntesekkel együtt ez a szám nyugodtan mondhatjuk megtízszereződik. A beszámolókat és értékeléseket (titkár,alkormányzó kabinet vezető, FEB elnök) követően a dokumentumok elfogadása követte,majd a Cantikum kamarakórus csodálatos előadása következett.


A Kormányzó, I. alkormányzó, II. alkormányzó, régió és zónaelnökök megválasztása után (bővebben: www.lions.hu)a klubok és oroszlánok elismerése következett.

Az év Lions Klubja a Szent László Lions klub lett, de klubunk is 2 elismerést kapott a Diabétesz program beindításáért /ami egyébként hivatalos kormányzósági program is lett,köszönhető ez különösen Mihályi Géza alelnöknek/ és a tagfejlesztési programunknak, különösen a békéscsabai klub megalakításának szponzorálásáért. Németh István tagunk, aki a Kormányzóság munkájában  évek óta részt vesz külön elismerést kapott a szemszűrő program koordinálásáért.

Sok sikert kívánunk a megválasztott kormányzónak Boronkay Gusztávnak / hívó szavai:

"Kicsit több MI, és kicsit kevesebb én" valamint „Hagyomány es Modernitás”/

és csapatának az elkövetkező év feladatainak megvalósításához.



 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés