Láncátadás helyett megtartás, valamint 20 éves évfordulót ünnepelt a Szeged Első Lions Club..

Szeged Első Lions Club megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte 2021 július 02.-án, amit összekötöttek a szokásos elnökváltási ceremóniával is. Ez az ünnepség azonban eltért a többitől, és nem csak azért, mert a pandémia miatt a vezetőség( Bella Zsolt, Szeri István, Heizler Tamás, Bella Árpád és Mihályi Géza) újabb egy éves megbízást kapott az egyesülettől hanem azért is mert a klub tagjai  és meghívott vendégeik a klub megalakulásának 20.évfordulkóját is megünnepelte. A több mint 120 tagú rendezvény a Magyar Himnusz elhangzása után Dr. Bella Zsolt elnök szavaival kezdődött aki külön is köszöntötte a megjelent támogató vendégeket: a KÉSZ Group, SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, SZTE Központi Védőnőszolgálat, Szegedi Vízmű Zrt., a Szent-Györgyi Albert Rotary Club, a Sport and Life Kft,  Proartorg Kft. és a Lions kormányzóság megjelent képviselőit.


Az elnök elmondta: nehéz, de fontos éven vagyunk túl a Lions mozgalom történetében, a pandémia áthúzott minden rendezvénytervünket, de nem adtuk fel választottunk más célokat, különösen a világjárvány elleni védekezés okán , s úgy gondolom ami tőlünk kitelt megtettük. A klub alapító elnöke dr. Szeri István ünnepi felszólalásában dióhéjban kiemelte a klub 20 éves tevékenységének legfontosabb állomásait. Elmondta:  A Klub Szeged egyik kiemelkedő karitatív szervezete. 20 éves munkássága alatt több mint 200 millió forinttal támogatta elsősorban a szegedi halmozottan hátrányos gyermek és felnőtt intézményeket. A Klub közel 50 tagja kiemelt feladatának tekintette a rászorult családok anyagi támogatását, az elesettek gyámolítását.


Jótékonysági rendezvényeink (hangversenyek, színházi előadások, sport rendezvények, bálok stb.) mind jótékonysági céljaikat szolgálta. Több mint, 50 intézményt és többezer családot támogattak a „szeretet csomagjai” élelmiszer és háztartási cikk adományaikkal, de tartós fogyasztási cikkek gyűjtését és azokkal való támogatást is kiemelt céljaiknak tekintették. A Szeged Első Lions Club kiemelt feladatának tekintette a vakok és gyengén látok a diabetes és értelmi valamint más fogyatékossággal élő gyermekek támogatását. A koronavírus világjárvány alatt folyamatosan adományoztak a szegedi egészségügyi intézményeknek oktatási intézményeknek és dolgozóinak szájmaszkokat, ózon generátorokat, arcpajzsokat és egyéb védőeszközöket. A távoktatást pedig közel száz számítógép adományozásával támogatták. Végezetül megköszönte a támogatóknak, hogy segítették a Szeged Első Lions Club törekvéseit.


A Klub öt új tagot is avatott a Lions eskütétellel nevezetesen: Dr. Imreh Szabolcsot, Dr. Mód Pétert, Olajos Márkot, Pataki András és Veprik Róbertet.

Bella Zsolt elnök elmondta a2021-2022-es Lions év programját melyből a leglényegesebbek: a diabetes rendezvények, koncert és színházi rendezvények, de kellő figyelmet fordítanak a sport rendezvényekre is. Bevételeikből pedig újabb rászorult intézményeket fognak támogatni. Folytatni fogják a számítógépek és tartós háztartási gépek adományozási akcióikat is, s nem feledkeznek meg majd karácsony alkalmával a rászorult családok támogatásáról sem.


Persze mint minden jeles ünnepen most is számtalan elismerés került átadásra a nemzetközi szervezet külön elismerte a 20 éves alapító és a 15 éve dolgozó tagokat is, az I.alkormányzó elismerést nyújtott át a klubnak 20 éves működése okán, s ugyancsak elismerte az alapító elnök és az elnök munkáját is. Az alapító elnök és alelnök elismeréssel hálálták meg a 20 év alatt tisztséget vállalók (elnökök, alelnökök, titkárok, kincstárnokok) munkáit, s az elnök elismerte a pandémiás év kiváló teljesítményeit is. Végezetül a legkiemelkedőbb támogatók kaptak elismerést a klub közösségétől.


Bella Zsolt elnök külön köszönetet mondott a férfi klub feleségeinek, élettársainak és ezt egy szál virággal is megerősítette.

A vacsorát követően melyet a Sport and Life szolgáltatott az igényes zenén volt a sor melyben nem csalódott a publikum ,hiszen a Blues Bell zenekar ebben a műfajban hazánk egyik kiemelkedő együttese. Meglepetésekkel is szolgáltak a rendezők tűzzsonglőrök látványosságával és az elmaradhatatlan tortával.


Nagyszerű esemény volt különösen azért mert az est fedezetét a Klub  az SZTE ITO-számára SIM kártyával rendelkező táblagép vásárlására fordítja, amely lehetővé teszi a már gyógyuló, de verbális kommunikációra még alkalmatlan betegek kommunikációját családtagjaikkal. Ez a pszichés támogatás felbecsülhetetlen energiákat mozgat, meg és nagymértékben elősegíti a gyógyulást.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés