A Lions és a Rotary folyamatosan segíti a járványügyi védekezést

Arcmaszkokkal segíti a koronavírus elleni védekezésben a szegedi és Szeged környéki idősotthonok lakóit és az őket ápoló gondozókat a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. A két karitatív szervezet megint összefogott és a leginkább veszélyeztetett idős korosztályhoz juttattak el védőfelszerelést. A két szervezet eddig is és továbbra is számít a lakosság felajánlásaira.



A nyugdíjas otthonokban élő idősek egészségvédelme fontos társadalmi kötelezettség. Szegeden és Szeged környékén több olyan intézmény is van, ahol speciális igényű gondozottak élik mindennapi életüket. A Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai többször felhasználható mosható maszkokkal segítik az intézmények lakóit és az ott dolgozók munkáját.



A maszkokat a Szeged Bolero Kft. készíti. A szegedi cég a hétköznapokban Livello di vita márkanéven hazai és nemzetközi piacra gyárt női ruhákat. A divatcég, látva a válsághelyzetet, szeretett volna segíteni, így varrónői elkezdtek 100%-os orvosi pamutból mosható védőmaszkokat gyártani. A Szent-Györgyi Albert Rotary Clubot évek óta támogatják a cég tulajdonosai munkatársai. A jótékonysági szervezetek megkeresésére a Szeged Bolero Kft. azonnal felajánlotta segítségét. A most átadott 1.080 db maszk 7 olyan intézmény biztonságát hivatott, megoldani ahol nap, mint nap, számos idős és beteg gondozottat ápolnak.


A támogatott intézmények és szervezetek:
Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csm-i Kirendeltsége Csm-i Vakok Otthona
Szegedi Zsidóhitközség Szeretett Otthona
Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás Egyesíttet Szociális Intézmény
Szeged-Csanád Egyházmegye Bálint Sándor Egyházmegyei Szeretet Szolgálat
Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ásotthalmi részlege,
Gondoskodás 2003 Bt. és a Szegedi Hospice Alapítvány

Az adomány értéke beszerzési áron több mint 1.000.000 Forint.
Az adományok átadására 2020. április 8-án.  A két klub tagjai a „maradj otthon” elvet szem előtt tartva tevékenykednek, így akciójuk során a szervezést otthonukból, online módon végezték és a maszkok átadásakor is fontos volt számukra, hogy lehetőség szerint minél kevesebb személyes találkozásra kerüljön sor.


A támogatás kiszállításában a Taxi Plusz csapata volt az adományozók segítségére. Kollégáik most is első szóra a támogatási projekt mellé álltak és vitték ki a védőfelszereléseket az intézményekbe.



A támogatás nem valósulhatott volna meg a szegedi cégek és magánszemélyek adományai nélkül. Köszönjük az adományokat!
A két klub az adományok teljes összegét támogatásra fordítja.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club és a Szeged Első Lions Club folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzet alakulását és a hozzájuk eljutott információk alapján a jövőben is a védekezéshez szükséges eszközök beszerzésére tervezi, közös akciójukhoz továbbra is várják a lakossági felajánlásokat az alábbi számlaszámokra:

Szegediek Rotary Clubja Alapítvány -10700062-42654908-51100005
Szeged Első Lions Club - 10402805-28021359-00000000

Információ:

Szeged Első Lions Club: Bella Zsolt +3630 965 2876; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Szent-Györgyi Albert Rotary Club: Elekes Zoltán +3630 219 5800; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.




 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés