Szájmaszkokat adományozott a Szeged Első Lions Klub..

A SZELC (Szeged Első Lions Klub) a koronavírus járvány kezdetétől fogva kötelességének érezte, hogy először a környezetében lévő egészségügyi dolgozóknak (covid intenzív osztályok, körzeti és házi orvosok stb. )adományozzon orvosi védő felszereléseket (szájmaszkok, ózon generátorok, pajzsok, egyéb védőfelszerelések) majd gyűjtései nyomán más, szociális intézményeknek is juttatott még tavasszal a védőfelszerelésekből. Kommunikációs oldalain arra biztatták a SZELC támogatóit, hogy adományozzanak ezekre a nemes célokra. Szerencsére megértésre találtak felhívásaik így volt lehetséges az, hogy a a SZELC tagján Dr. Szepes Zoltánon keresztül a SIKER Kft.(aki bevizsgált gyártó) 8300 db. szájmaszkot adományozott a SZELC-nek.


A védőeszközök kétféle kivitelben készültek,  egyrészt 2 rétegű higiéniás pamut szájmaszkok orrmerevítővel, valamint orrmerevítő nélkül,melyek, 90 °C-on moshatók, és fehéríthetők, alapanyaguk 100% pamut.



A klub azonnal megindította a tovább adományozási folyamatokat, s már 2000 db. gazdára is talált. Így a Csongrád-Csanád Megyei Vakok Otthonának 1000 db-t, a Siketek Iskolája Intézménynek és az SZTE Szegedi Védőnő Szolgálatnak 500-500 db.-ot adott át Dr. Bella Zsolt a SZELC elnöke. A Vakok Otthona nevében Kecskés Marianna részlegvezető,a Siketek Intézménye nevében,Kiss Antal tagintézményvezető,Horváth Norbert a Hallássérült Gyermekekért Egyesület elnöke,és Kis Orsolya szülő, a Védőnő Szolgálat nevében Baloghné Fűrész Veronika vezető vette át az adományokat.


További igényeket a SZELC várja a www.lions.szeged.hu honlapon megjelentetett e-mail címen.


 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés