Újra nagysikerű jótékonysági koncertet szervezett a Szeged Első Lions Club….

Hosszú idő után újra jótékonysági koncertet szervezett a Szeged Első Lions Club a Szegedi Nemzeti Színházban. A klubnál már több mint két évtizede hagyomány az őszi jótékonysági koncert szervezése. 2019. október 2-án a KFT Zenekar fellépése volt az utolsó ilyen rendezvénye a szervezetnek. Ezt követően sajnos a pandémiás helyzet miatt sorra elmaradtak a tervezett koncertek.

2 és félév kihagyás után szerettek volna egy igazán különleges koncerttel újra megjelenni, ezért esett a választás a Modern Art Orchestra előadására. Szerencsére a teltházas rendezvénnyel megtöltötték a színházat és a világzene/jazz/blues zene kedvelői, jegyvásárlásukkal hozzájárultak a Club jótékonysági akciójának megvalósulásához.

A Modern Art Orchestra együttes „Tizenöt magyar parasztdal” című előadásában Harcsa Veronika (ének), Gőz László (trombita), Dresch Mihály (szaxofon) és Lukács Miklós (cimbalom) világhírű művészek vendégszerepeltek mint szólisták. A Tizenöt magyar parasztdal Bartók Béla műve. Az eredetileg szóló zongoradarabokat a Modern Art Orchestra kreatív elméi, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél írták át nagyzenekarra.


A Modern Art Orchestra évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott, és számtalan koncertet adott hazánkban és a világban. A koncert zenei anyagát áthatja Bartók Béla öröksége, és az a kelet-közép-európai életérzés amelyet az együttes képvisel.


A Szeged Első Lions Club köszöni a támogatóknak ,zenekedvelőknek, hogy jelenlétükkel támogatták a Club törekvéseit. Dr. Bella Zsolt Club elnök az alábbi szervezeteknek nyújtott át egyenként félmillió forint értékű adománylevelet a rendezvényen:

Makray” Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézménye Szeged,

KORINTA Alapítvány Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítvány,

Hallássérült Gyermekek Egyesülete Szeged,

Szivárvány Autista Közhasznú Egyesület Szeged.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés