LÁTHATATLAN - elődeink tárgyai a sötétből.

Képzeld el, hogy kialszik minden fény…s  utazni kezdesz  egy láthatatlan világban, ahol teljes sötétségben próbálsz meg eligazodni a terek és tárgyak útvesztőiben.


Nincs más eszközöd csupán a tapintás, hangok és az illatok nincsenek érzékszerveid, a látáson kívül persze működnek s elképzeled milyen lehet vakon vagy gyengén látóként élni?


Különösen nehéz élmény ez ha elődeink tárgyait szeretnénk tapintással felismerni. Ám egy ilyen élmény örökre megváltoztatja hozzáállásodat a fogyatékkal élők iránt. A rövid vakság élmény egy életre felnyitja a szemed, hogy támogatni, segíteni kell embertársaidat.


A „ láthatatlan –elődeink tárgyai a sötétből” kiállítás” szervezését a Móra Ferenc Múzeum a Szeged Első Lions Klub az SZTE ZMK Vonós Kamarazenekarának közreműködésével vállalta magára. A rendezvény megnyitóján 2017.április 28.-án sok fogyatékkal élő és ép barátunk jelen volt . A Lions klub pedig most is igazolta a világmozgalom egyik fő célkitűzését, a szolgálat évszázados nagy küldetése a vakok és gyengén látók támogatása.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés