Húsvét a befelé fordulás ünnepe is….

Itt a tavasz és  a Húsvét: az elcsendesedés, a befelé- és szeretteink felé fordulás, a megújulás időszaka.  Húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel, melynek elemei a feltámadás, az újjászületés. Húsvét napja, az 1582-ből származó egyházi szabályzat szerint a tavaszi holdtölte utáni első vasárnapra esik: március 22 és április 25-e közé. (Ezt mondta ki a niceai zsinat határozata is) Szinte minden népnél rengeteg szokás kötődik a húsvéthoz még a kereszténységet megelőző időkből, hiszen a tavaszt, a természet újjáéledését évezredekkel ezelőtt is megünnepelték. Éppen ezért sokszor fedezhető fel ellentmondás a húsvéti motívumokban és népszokásokban.

A mostani húsvét a tavalyihoz képest is nehezebb lesz ,még mindig nem tudtuk legyőzni a koronavírus okozta járványt, de bizakodva forduljunk hazánk egészségügyi szolgálataihoz, akik heroikus küzdelmet folytatnak  a csendes veszedelemmel

szemben. Bízzunk abban ,hogy a  hazai átoltással kialakul a nyájimmunitás és megszabadulunk a járványtól. A Szeged Első Lions Klub/SZELC/ ebben a nehéz helyzetben is igyekezett segíteni a rászorultaknak. Nagyon sok védőeszközt(szájmaszkokat, ózongenerátorokat, védőpajzsokat stb.)juttattak el intézményeknek, de igyekeztek a rászorult családokat is segíteni élelemiszercsomagokkal, vegyi árukkal, háztartási gépekkel. Legújabb akciójukban több mint 50 db. asztali számítógépet és laptopot juttattak el olyan nagycsaládosoknak ,akiknek gyermekeik a pandémia miatt a távoktatásra kényszerültek.

Támogatóiknak köszönik, hogy kitartottak mellettünk a nehéz helyzetben is, és köszönik juttatásaikat. Még egy kis kitartást, fegyelmet kér a SZELC, kérik tartsa be mindenki a védekezés protokollját, s reményeik szerint visszatér a világ és hazánk életébe a normális élet.


 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés