A gyors segítség még többet ér…..

Patik Edit védőnő a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Védőnői Alapellátási Egysége(Védőnőszolgálat) fordult a Szeged Első Lions Clubhoz egy gyors és egyedi segítség ügyében. Egy nehéz helyzetben lévő családon kellett segíteni. A tíz gyermekes család, akik nehéz körülmények között élnek, az édesapa súlyos beteg, a család jövedelme minimális ,olyan helyen élnek ahol nincs víz a lakásban így  az édesanya – aki most ráadásul munkanélküli- kézzel mos. Higiénés problémáikat csak nagy nehézségek árán tudják megoldani. Ezért a helyszíni környezet megtekintése után a Jerney  iskola igazgatójával, az osztályfőnökkel a dorozsmai, és a jelenlegi lakóhelyi családsegítővel és területi védőnővel úgy döntöttek megpróbálnak segíteni. Miután  automata mosógép , ott ahol laknak nem jöhetett szóba megkeresték a Szeged Első Lions Clubot hátha tudnak segíteni és szereznek a családnak tárcsás mosógépet és centrifugát.


A Club azonnal mellé ált az ügynek és Dr. Szepes Zoltán kutatómunkájának eredményeként Kerekegyházáról megtudta szerezni a két újszerű  50 ezer forint értékű gépet, és azt Dr. Szeri István Szegedre is szállította.


Az adományt a védőnő és az iskolaigazgató jelenlétében adta át Szepes Zoltán és Szeri István a család két nagyobbik leányának a Jerney Általános Iskolában.
Erre a helyzetre is igaz volt az a régi közmondás, hogy kétszer ad aki gyorsan ad.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés