Kossuth díjas SZELC tag jelölt aki 30 éve viszi Szeged hírét a világban

A Klub 17 éves történetében először fordul elő, hogy egy világ híresség Juronics Tamás kérte felvételét a klub tagjai közé. Tamást „közfelkiáltással” fogadták a tagok akik jórészének személyes barátja és ismerőse. Nos Tamás nem először került kapcsolatba a szegedi klubbal, hiszen évek óta Ő a Szeged Első Lions Klub legnagyobb rendezvényének a LIONS bálnak  művészeti vezetője.  Színvonalas munkáival, de különösen karitatív érzékenységével már előre bizonyította, hogy a szegedi oroszlánok között a helye.


Talán a sors keze vagy a furcsa véletlenek egybeesése, hogy Tamás akkor kérte felvételét a klub tagjai közé amikor az általa és Pataki András által vezetett Szegedi Kortárs Balett 30 éves születésnapi rendezvényének záró ünnepségét rendezték. A Szegedi Kortárs Balett 30 éves záró születésnapját ugyanis a szegedi  Móra Ferenc Múzeumban  „30 év – 30 kép” címmel rendezték meg. A jubileum kapcsán olyan fotókiállítást állítottak össze az elmúlt 30 évből, mely legjobb előadások kiemelkedő művészi pillanatait örökítették meg a fotó művészek.

Ott voltak mások mellett a Csipkerózsika, a Szentivánéji álom, a Csodálatos mandarin, a Hattyúk tava, de  a Rítus előadásai is. Dusa Gábor, Mészáros Csaba, Futár Ernő, Tóth Brigitta, Frank Yvette, Révész Róbert, Dusha Béla, Törköly József fotóművészek legeredetibb képeit sikerült kiválogatnia Tarnavölgyi Zoltánnak aki a rendezvény kurátora és maga is volt táncosként gyönyörű képeket alkotott. A fotók mellett néhány nagysikerű jelmezt is  kiállítottak Jeremiás Bianca Imelda jelmez- és díszlettervező munkáiból.

Könnyeztető momentuma volt az eseménynek az a tisztelet és szeretet ahogyan az együttes vezetői beszéltek a már elhunyt a Szegedi Balett megalakítójáról(1987)  Imre Zoltánról. A Szegedi Kortárs Balett ugyan 1993-ban kezdte meg működését Juronics Tamás és Pataki András vezetésével, de Imre Zoltán művészi örökösének tekintik magukat. Az együttes azóta fantasztikus nemzetközi és hazai karriert futott be.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés