„Hobo 77” jótékonysági koncert a Szeged Első Lions Club szervezésében…

Ha november akkor hagyományosan jótékonysági koncert a Szeged Első Lions Club szervezésében immár 21 éve, és ez csak egyszer maradt el a pandémia legvadabb évében amikor a korlátozások miatt a tervezett koncertet le kellett mondani. A sorozat a hazai rock, blues, pop nagyjait felléptető koncertek keretében, nem csak a szórakoztatást hanem a jótékonyságot is célozta. A korábbi években olyan nagyságok léptek fel mint Zorán, Presser, Somló, Bródy ,Fenyő, Charlie, Demjén vagy Rúzsa Magdi, MCL, Zséda, Koncz Zsuzsa, 1-ső Pesti Rackák, de felléptek olyan világzenei nagyságok is mint a Csík zenekar ,Sebestyén Márta, a Ghymes, Pál István” szalonna” vagy a Budapest Bár, nem is beszélve a jazz interpretálóiról a Modern Art Orchestráról, vagy a Benkó együttesről.

November 28.-án a szegedi Belvárosi Moziban „Hobó”  Földes László a hazai blues legnagyobb ikonja lépett fel kisérőzenekarával, és 77.-ik születésnapjára összeállított repertoárban megjelentek Hobó feledhetetlen szerzeményei mellett azok az új számok is melyeket a közelmúltban írt. A több mint 500 néző ámulatba esett, hogy Hobo milyen fiatalosan és nagy vitalitással adta elő mint frontember a különböző zenei stílusú számokat. A művész és kísérőzenekara (akik egyenként, de zenekarként is profi produkciót nyújtottak) Rolling Stones átiratok mellett arra is figyelt, hogy irodalmi élményben is részesítse a publikumot megjelentek Allen Ginsberg ,József Attila, Faludi György, vagy Viszockij megzenésítések, idézetek ,vagy emlékek is a koncerten.


A koncert olyan sikeres volt, hogy az eredetileg tevezett 1,5 óra helyett több mint két és félóráig tartott, s a közönség alig akarta a művészt és zenekarát leengedni a színpadról.

A rendezvény persze jótékonysági szála is sikeres volt, hiszen a Szeged Első Lions Club elnöke a koncert pénzügyi fedezetét több százezer forintos adományt adott át az „Elszalasztott 1000 év” Közhasznú Egyesület elnökének, akik halmozottan hátrányos, szegény a társadalom perifériáján élő, elsősorban roma családokat segítenek és támogatnak Szegeden.


 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés