Nagysikerű Benkó Koncert a Szeged Első Lions Klub szervezésében

Immár hagyomány, hogy a SZELC ( Szegedi Lions Klub) minden évben megrendezi a Szegedi nemzeti Színházban éves jótékonysági koncert estjét. Az idén a fellépő Benkó Dixiland

Band volt akik nem mellesleg 55 éve alakultak. Benkó Sándor alapító zenekar vezető mellet az”öregek” már csak hárman vannak, de igazán tehetséges fiatalokkal egészült ki az együttes az utóbbi években. Kevesen tudták a hallgatóság közül, hogy maga Benkó Sándor is a Magyarországi Lions mozgalom egyik alapítója volt a 90-es évek elején.


A SZELC elnök Háló Pál köszöntője után Benkó igen csak meglepte az elnököt, hiszen mindjárt az első szám eldobolására felkérte Őt. Az elnök szokásos eleganciával felelt meg ennek a feladatnak klubtársai ovációja mellett. Az együttes további meglepetés vendégekkel is szolgált Frenkie Látó( Látó Ferenc) és Bényei Tamás személyében.  Látó hihetetlen virtuozitása még ebben a műfajban is különleges sziporkának számít, s hegedű hangja megkülönböztetően szól minden más hasonló hangszer közül. Bényei, aki a HOT JAZZ Band frontembere bendzsó show-val és különleges énekhangjával kápráztatta el az igazán műértő közönséget. Mind két vendég zenésznek szegedi származási szálai is vannak ezért külön öröm volt számukra a hazai koncertezés.

A közel ötszáz néző elragadtatással konstatálta, hogy a jegy bevételek 50%-át a klub megint eladományozta az arra rászorulóknak. Az idén 1 millió forint  adományt vett át Kissné Papfalvy Nóra  aki a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete által működtetett Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézete és a Makray Fejlesztő Iskola intézményvezetője.

Írta: Szeri István

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés