Az új kormányzó köszöntése - Keys Mária

Az elmúlt hetek legfontosabb Lions eseménye többek között az új kormányzó és helyetteseinek megválasztása volt. Keys Mária Hermina kormányzó az alábbi üzenetet fogalmazta meg:

Ez az év sok tekintetben különlegesnek mondható. Egyrészt azért, mert sok híres történelmi évfordulót ünnepelhetünk 2020-ban. Ezek közül a legtöbb olyan jelentős esemény, amely alapjaiban változtatta meg az emberek hétköznapi életét. Sajnos a koronavírus miatt a 2020-as esztendő is egy ilyen fordulópontként fog bevonulni a jövő történelmébe.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége azonban nem arról híres, hogy feladja céljait. A körülmények ugyan átmenetileg átrendezhetik a jótékonysági tevékenységet, de semmiképpen nem akadályozhatják meg azt.

Küzdelem a diabétesz ellen

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége elkötelezett az elesettek, hátrányos helyzetűek, a rászorulók, valamint a betegek felé való szolgálatban. Kiemelt területként kezeljük a látás védelmét, nem véletlenül szokták a Lions tagokat vakság elleni küzdelem lovagjainak is hívni. A Lions mozgalom helyi és globális egészségügyi programokban támogatja a felnőttkorban kialakuló diabéteszből származó látás elvesztésének megelőzését.

Tehetséggondozás
A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kiemelt programként kezeli a tehetséggondozást. Cél, hogy az igazi tehetségek időben történő felismerésével és támogatásával az értékek felszínre kerüljenek és gyümölcsözzenek.

Fiatalos lendület

A jószolgálati programok szerencsére a fiatalok előtt is vonzó. LEO a Lions mozgalom ifjúsági változata. Olyan lelkes fiatalokból áll, akik sokszor szabadidejüket feláldozva a közösségük számára hasznos tevékenységet végeznek.

Helyi problémákra célzott megoldások

A Lions közösség különösen érzékeny a helyi szükségekre. Mivel a szövetség országszerte kiterjedt hálózattal, 42 klubbal rendelkezik, a helyben felmerülő problémákra gyorsan, célzottan tud reagálni.

A Lions közösség ereje az összefogásban rejlik. A közös segítségnyújtás, a csapatmunka és a kreatív együttműködés mindig megsokszorozza az egyén lehetőségeit.

Meg vagyok róla győződve, hogy akkor leszünk sikeresek a jövőben, ha a problémákra megoldandó feladatként nézünk, az akadályokra pedig insprációként tekintünk. Hiszen a kihívások adják az inspirációt és a lendületet  ahhoz, hogy igazán jó dolgokat vigyünk véghez.

Remélem hamarosan közösen tehetünk a jó ügy érdekében.

KINDNESS MATTERS - “A kedvesség mégis számít”

Keys Mária Hermina

kormányzó 2020-2021

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés