Május tizenötödike a családok napja...

Május minden esztendőben a családok hónapja is. Kezdődik anyák napjával és záródik a gyermeknappal.


A két csodálatos ünnep közepébe pedig beékelődik a családok nemzetközi napja, melyet az ENSZ 1994-es határozata szerint május 15.-én tartunk. A határozathoz természetesen Magyarország is csatlakozott. Ez a nap a legjobb alkalom arra, - minden áldott nap mellett- hogy a figyelmünket a családra, a társadalom alap építőkövére a legszeretettebb közösségre irányítsa. Emlékezzünk meg a család összetartó erejéről a szeretetről.

Gondoljunk nagyszüleinkre, szüleinkre, házas és élettársukra, gyermekeinkre és unokáinkra. Gondoljunk azokra akik ,adakozásaikkal támogatták és támogatják a hátrányos helyzetű családokat,akik figyelmet fordítanak azokra a kisközösségekre akik fogyatékosságuk vagy életkörülményeik okán nehezen küzdenek meg az élet napi kihívásaival.

A Szeged Első Lions Club/SZELC/ közössége mindég is hitvallásának tekintette a gyengék elesettek, nehéz életkörülmények között élők támogatását. Ezt teszik nap mint nap karitatív munkájuk kapcsán, gondoljunk csak a karácsonyi szeretet csomagokra ,melyeket mindég szegény,rászorult családok kapnak, de gondoljunk azokra a közösségekre is akik otthonokban családtól távol felkészült ápolók gondos odaadására szorulnak.

A SZELC közössége támogatásaik odaítélésében prioritásként kezeli ezekeket a hátrányos helyzetű közösségeket . Lélekemelő ez mindenki számára az adományozóknak és adományozottaknak is, mert az önzetlen emberi segítség, a társadalmi szolidaritás a legszebb emberi tulajdonság. Erre jött létre közel 20 éve a Szeged Első Lions Klub közössége és támogatói, partneri köre.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés