Jótékonysági Diabétesz Futás a Szeged Első Lions Klub rendezésében

A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én tartják magyarországon és a világban. E napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös munkája vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez.


A világnaphoz kötődően országszerte számos program került megrendezésre, ehhez a programhoz csatlakozott a Szeged Első Lions Club is és a Proaktív Egészségközponttal közösen. Felhíva a figyelmet  diabétesz fontosságára. A rendezvényen  jótékonysági futást is rendeztek 105 fő részvételével.



A futás mellett ingyenes szűrővizsgálatokat is tartottak a  látogatóknak. A vérvizsgálat mellett Dr. Kolozsvári Lajos  szemész professzor a SZELC alapító tagja szemfenék vizsgáklatokat is végzett a LIONS szemszűrő busz műszereivel.


Prónay Gyula, a Szeged Első Lions Club elnökének megnyitója után a futók az újszegedi  Tisza-parton a Gergő Ligetben teljesítették   az általuk választott 3 illetve 6 kilométeres távot.


A főszervező   SZELC alelnök  Mihályi Géza a 2. típusú cukorbetegség elkerülése érdekében a mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet. A résztvevők emlék oklevelet kaptak, s résztvettek egy tombola játékon is. A  résztvevők adományaikkal járultak hozzá a diabétesz elleni küzdelemhez.

fotók: Tisza Zsolt

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés