Mányi József elnöki évének beszámolója 2011/2012.

Szeged Első Lions Klub 2011. 05. 04.-i Közgyűlésén választott meg 2011-2012. év soros elnökévé. Alelnök lett Háló Pál, titkár Oltvai Béla, kincstárnok Kőkuti Attila.  Az ünnepélyes láncátadón 2011. június 10.-én Dr.Lázár György elnök úrtól vettem át az elnöki láncot. Ezen a láncátadón ünnepeltük klubunk alapításának 10. évfordulóját.

Ebben a Lions évben Németh István klubtagunk lett a Magyarországi Lions Szövettség Kormányzója.

2011. július 29.-én megtartottuk első összejövetelünket, melyet a Gellért Szabadidő Központban rendeztünk egy kötetlen tenisztorna, és az azt követő vacsora keretében.

2011. szeptember. 3.-án került megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, melyen a Szent-Györgyí Albert Rotary Klubbal közösen vettünk részt a Szeged-Partfürdő területén. Klubunkból többen főztek a rendezvényen. Külön köszönet Lódi György és Háló Pál Oroszlánoknak a felajánlott támogatásért, és Varga Antal Oroszlánnak a szervezésért.

2011. szeptember 15.-én rendeztük meg az „I. Lions Képzőművészeti Tárlatot” a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. A kiállítás megnyitója színvonalas volt, sajnos klubunkból kevesen vettünk rajta részt, és a kiállított műalkotásokból csak egy darab kép kelt el. Így a tárlat a reklámértéken túl anyagi hasznot nem hozott, és a bevételből támogatást nyújtani nem tudtunk.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub szervezésében szeptember 24.-én részt vettünk egy Jótékonysági Nemzetközi Tenisz Tornán, melyen 3. helyezett lett Nemesi Pál, 4.helyezett pedig Novák Gyula.

Az októberi Közgyűlésünkön döntöttünk a klub Tevékenységi Szabályzatának elfogadásáról, mely szabályozza a klub ülésein történő részvételt és a közreműködést jótékonysági rendezvények eredményességében. A Tevékenységi Szabályzat elfogadása után a további klubüléseken a résztvevők száma jelentősen megnőtt.
A Közgyűlésen elfogadtuk Kormos Tibor és Vass Imre kilépését, és döntöttünk Dr. Bródy János, Gyuris László, Dr. Piffkó József, és Dr. Süveges Gábor felvételéről.

2011. október 24.-én a Szegedi Nemzeti Színházban került megrendezésre Fenyő Miklós koncertje. A nagy sikerű telt házas koncertért köszönet Kővári Árpád Oroszlánnak. A koncerten 1 000 000.-Ft-ot adtunk át adományként, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak.

November 18.-án Budai Mátyás a Monori Lions Klub elnöke meghívására részt vettünk Monoron egy bortúrán. Sajnos tagjaink közül nagyon kevesen mindössze heten vettünk részt a túrán. A szervezéshez köszönet Dr. Vámosi Lukács Oroszlánnak.

A decemberi Közgyűlésünk Dr. Kőkuti Attila kincstárnok lemondását követően Heizlet Tamást választotta meg kincstárnoknak. Dr. Hajnal Ferenc lemondott tagságáról.





2011. december 16.17.18.-án került megrendezésre az Árkád bevásárló központban a hagyományos gyűjtési akciónkra melyen 198 000.-Ft gyűlt össze, a tagok befizetéséből pedig, további 200 000.-Ft. Köszönet Gyuris László Oroszlánnak a helyszín biztosításáért. A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak 500 000.-Ft-ot adtunk át adományként. Mivel a gyűjtési akcióink egyre kevesebb sikerrel járnak ezért a következő elnökségnek valami új ötlettel érdemes előállnia.

2012. január 14.-én több klubtagunkkal közösen részt vettünk a Kormányzói Bálon a Budapesti Hotel Intercontinentálban. A rendezvényt támogatták Lódi György és Háló Pál Oroszlánok.
Januárban a Suli-Host Kft. felajánlásaként egy 500l.-es hűtőszekrényt és egy 500l.-es fagyasztóládát ajándékoztunk a szegedi Vakok Intézetének 300 000.- Ft értékben.

2012. február 4.-én rendeztük meg a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában a hagyományos „Bálunkat”.
Adományként 3 000 000.-Ft. osztottunk el.
A Szegedi Újszülött Életmentő szolgálat Alapítvány 1 000 000.-Ft-ot,
a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény 1 000 000.-Ft-ot,
a Dr. Waltner Károly Gyermekotthon 1 000 000,.Ft.-ot vehetett át.

2012. február 11.-én négy fővel részt vettünk a Kecskeméten megrendezett felező Konvención.

Az elnökség döntött arról, hogy a február 20.-án megrendezésre kerülő farsangi koncertet lemondja. A koncert várható bevétele nem fedezte volna a felmerülő költségeket.

Az április 4.-én megtartott Közgyűlésünkön elfogadtuk 2011. évi Közhasznúsági jelentést és felvettük tagjaink közé Dr. Blazovich Lászlót és Prónay Gyulát. Megválasztottuk továbbá a 2012-2013. Lions év soros elnökévé Háló Pált, alelnökévé Dr. Varga Endrét.

2012. április 14.-én több tagunk vett részt a nagysikerű Lions Day-en Budapesten.

Május 11.12.13.-án Klubunk rendezte meg a Kormányzósággal közösen –a küldöttek szerint- minden idők legszínvonalasabb Konvencióját. A program 11.-én kezdődött a Szegedi Nemzeti Színházban. A vendégeinkkel közösen 150 fő részvételével tekintettük meg Puccini: Pillangókisasszony című operáját. Az előadás után a színház előcsarnokában egy fogadáson láttuk vendégül a konvenció résztvevőit. Másnap Ópusztaszeren került sor az Országos Konvencióra, ahol Németh István átadta a kormányzói Láncot Spisák Istvánnak. Nagy Sándort a Konvenció Zóna elnöknek megválasztotta, én pedig megkaptam a Kiváló Klubelnöki Oklevelet.
A konvenció a küldötteknek vasárnap egy szegedi városnézéssel zárult.

2012. június 2.-án került megrendezésre az Országos Lion Regatta és Teniszverseny Balaton- földváron. A nagysikerű rendezvényen több klubtagunk vett részt. A regattán Domonkos András hajója a második helyen végzett.





Dr. Szeri István alapító elnökünk jóvoltából klubunknak elkészült egy nagyon színvonalas weblapja.

2012. június 8.-án a Gellért Szabadidő Központban az ünnepélyes „Láncátadón” adtam át az Elnöki Láncot Háló Pál soros elnök Úrnak. Köszönet a Helyszín biztosításáért Gellért Ákos Oroszlánnak.


Baráti üdvözlettel,
Mányi József

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés