A Szegedi Nemzeti Színházat támogatta a Szeged Első Lions Club

A „Valahol Európában” Szegeden című riport műsor melyet a Szegedi Nemzeti Színház, a Szeged Első Lions Club, a  Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged, és a Dömötör színházi művészeti díj szervező bizottságával közösen szervezett egy jótékonysági akció volt.  A jótékonysági akcióból több 1 millió 200 ezer realizáltak jegybevételből és adományokból,melyet a színháznak utaltak át támogatásként

Az elektronikus műsor a  „Valahol Európában” című musical bemutatásának 25. évfordulóján május 09.-én este a szerzőkkel  alkotókkal, egykori szereplőkkel és a Szegedi Nemzeti Színházban folyamatosan játszott darab szereplőivel  idézték fel a legemlékezetesebb pillanatokat és árultak el kulisszatitkokat. Az on-line műsorban  részt vett többek között Haumann Péter, Szinetár Dóra és Pindroch Csaba is.

A Szegedi Városi  Televízió stúdiójában felvett riportműsorban sok zenei betét is elhangzott. A darabról az előadások és próbák körülményeiről sok érdekesség elhangzott. A Színház vezetője Barnák László a kezdeményezést megköszönve háláját fejezte ki a társulat nevében .

Miután az államtól és az önkormányzattól kapott támogatások az alkalmazotti jövedelmek kifizetésére,közterhekre ,rezsi számlákra fordítódik további költségeket már nem tudnak ellentételezni. Miután az intézménynek színház látogatóktól jegyárbevétele nincs és egyéb hasznosítását sem tudják a színház épületének megoldani, szükséges az intézmény támogatása.

Több tízmillió forintos bevétel kieséssel számolnak így ennek a támogatási összegnek is számtalan helye van a színház büdzséjében. A színház már így is csökkentette a társulat fizetését sőt jónéhány megbízási és munkaszerződést is fel kellett mondaniuk. Őszig biztosan nem számíthatnak jegy és bérletbevételre (még az előbérleti értékesítéseket sem tudják megoldani) ,de optimistán álnak a pandémia okozta válsághoz, és május második felében elkezdik az új színházi szezon darabjainak a  próbáit. Komoly kockázat, hiszen a kőszínházi előadások indulhatnak meg várhatóan utoljára a viszonylag szűkös zárt nézőterek miatt. Az elektronikus riport műsort  több mint ezren nézték végig az on-line térben. 

A film és a darab záró számát, a „Zene az kell” című betét megtalálható a Youtube-on is ahol már eddig közel,négyezren tekintették meg.


A Szeged Első Lions Club az akción túl is  folytatja a Szegedi Nemzeti Színház javára az adománygyűjtést. Az akció  május 20-ig tart és   továbbra is várják  a színházáért aggódó közönség felajánlásait.

Számlaszám: Szeged Első Lions Club  - 10402805-28021359-00000000, Közlemény rovatba kérik feltüntetni: SZÍNHÁZ

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés