Novemberben mint mindég, LIONS koncert volt..

A Szegedi Nemzeti Színház novemberi műsora már több mint egy évtizede nem múlik el anélkül, hogy a szegedi oroszlánok ne rendeznének jótékonysági koncertet. Így volt ez november 20.-án is ahol a Szeged Első Lions Klub meghívására Pál István vagyis „Szalonna és Bandája lépett fel,de nem egy hagyományos népzenei koncert volt ez világzenei elemekkel vegyítve hanem egy igazi zenei kísérlet, mert a koncert szimbiózisban az „Első Pesti Rackák” Ferenczy György vezetésével is részt vettek.

Szinte hihetetlen, hogy a hazai és a határon túli népzene ebben az összehasonlításban  még inkább eredetinek hatott. A városi folklór és az Erdélyi ,Kárpátaljai népzene keveredésével egy új műfaj megteremtése történt meg szemünk és fülünk láttára,hallatára.

Talán ilyen lehetett az amikor az újvilágban az ír,angol,skót népzenei elemek és az Afrikai zene párosodásával kialakult a blues. Az élmény fenomenális volt mindenki számára a tiszta hangok néha káosz szerű keveredésével olyan hatások érték a hallgatókat, amit talán soha nem felejtenek el. S mi kell még a nagyszerű zenei élmény mellett a szegedi oroszlánoknak? Nos a tudat, hogy rendezvényükkel újabb 1,5 millió forintot oszthatnak ki a rászorultaknak.

Elégedettek voltak s köszönték szépen Szeged zene értő és adományozó közönségének, hogy újra „csatasorba” álltak a LIONS hívására. Ennek adott hangot a Szeged Első Lions Klub elnöke is Kővári Árpád is aki a mozgalom és céljainak ismertetése kapcsán arról sem feledkezett meg, hogy társainak is megköszönje a közönség mellett az éves odaadó munkájukat.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés