II. Proaktív Diabétesz Nap

Második alkalommal rendezte meg a Szeged Első LIONS Klub a „Jótékonysági Diabétesz Futást”


Második alkalommal került megrendezésre a Proaktív Diabétesz Nap és a Lions Jótékonysági Diabétesz Futás a Szeged Első Lions Club és a Proaktív Egészségközpont szervezésében az újszegedi Partfürdőn.


A Diabétesz Világnap apropóján tartott rendezvény célja felhívni a figyelmet a diabétesz elleni küzdelemre, a megelőzés fontosságára,  az egészséges, és sportos életmódra.


A rendezvényre kilátogatók a futás mellett számos programon is részt vehettek. Az ingyenes vércukormérés és szemészeti vizsgálat mellett további szűrővizsgálatokat is kérhettek az érdeklődők.


A nagy sikerű rendezvényre 123-an jelentkeztek, de ennél is többen jöttek el. A kicsiket arcfestéssel és póni lovaglással várták a szervezők. A délelőtti program Hézső Roszkos Mónika zenés tornájával, a jótékonysági futáson indulóknak tartott közös bemelegítésével kezdődött.


A négy-, és tíz kilométer távú futamot Tandi Flóra énekesnő indította el a rajtszalag átvágásával. A beérkező futók oklevelet, befutó érmet, tejtermékeket– köztük cukor és laktózmentes italokat, valamint egy doboz Szent Györgyi Albert C vitamint kaptak. A futás előtt és után két masszőr várta a felfrissülésre vágyókat.

A rendezvényen a vidám hangulatról Molnár Benett, az esemény narrátora gondoskodott, aki elárulta, hogy mivel nagyon szeret futni, így ő a tíz kilométeres távra nevezett be, amit könnyedén teljesített is.

A Diabétesz Napon gyermek-újraélesztési tanfolyamot is tartott Horváthné Dr. Tajti Zsanett gyermekorvos, melyet érdeklődve figyeltek a gyerekek és a felnőttek is.


A Szeged Első Lions Club célja, az volt, hogy a jótékonysági futás nem futóverseny legyen, így díjak átadására sem került sor. A támogatók által felajánlott sok-sok ajándék a rendezvény végén kisorsolásra került a futáson résztvevők között.


Az esemény záróakkordjaként a Csibész Kutyaiskola csapata egy látványos kutyás bemutatóval szórakoztatta a kicsiket és a nagyokat egyaránt.


Köszönet a rendezvény támogatóinak: OTP Bank Nyrt, Rádió 88, Mizo, Goodwill Pharma, Proko Travel, Borbála Gyógyfürdő Algyő, Kisgyerekek is lehetnek nagy betegek Alapítvány, Sun City, Preventív Pont, XS Sports Nutrition, Csibész Kutyaiskola, Tündérkert Magánóvoda, Hetedhétország Masszázs, Kolibri Fitness, Biocom, Vitál Aqua Köszönet a Lions Klub tagjainak, akik részt vettek a rendezvényen, de különösen köszönjük elnökünknek, Mihályi Gézának és kedves feleségének Zsuzsinak.


 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés