Szájmaszkot adományozott a Szeged Első Lions Club a szegedi Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak

A SZELC Maszk adományozási  akciója újabb állomása a szegedi Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola. 2021. február 9-én 800 db maszkot adományozott a klub az intézmény tanulói és dolgozói számára. Az adományokat az iskola Igazgatja Bácsi János vette át dr. Bella Zsolt elnök és Mihályi Géza volt SZELC elnök. Az iskolában több mint 1 000 gyermek tanul és 100 pedagógus dolgozik.



Bácsi János, az iskola igazgatója elmondta, hogy iskolájukban nagy hangsúlyt kap a korona vírus elleni védekezés mind gyakorlati mind edukációs programban. Az osztálytermeken kívül kötelező a maszkhasználat és minden teremben kézfertőtlenítő szereket helyeztek ki. A pedagógusok folyamatosan felhívják a figyelmet a védekezés fontosságára. Eredményként értékelik, hogy ebben az évben még nem volt fertőzött tanuló az iskolában és egyetlen osztályt sem kellett ideiglenesen karanténba helyezni.


Az Igazgató elmondása alapján a pandémiás helyzet egyik pozitív hozadéka, hogy a tanulók egészségtudatossága lényegesen fejlődött. Példaként említette, hogy a gyerekek egymást figyelmeztetik egy esetlegesen elmaradt mosdó utáni kézmosásra, illetve a kötelező maszkhasználatra.


A SZELC adományát nagy örömmel fogadta az intézmény, hiszen a szájmaszk „fogyóeszköz” az iskola mindennapjaiban.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés