A Szeged Első Lions Club megkezdte a 2022.évi Karácsonyi adományozási akcióit…

A Szeged Első Lions Club tagjai mindig is érzékenyek voltak arra, hogy a karácsony közeledtével segítsenek a rászoruló családoknak és a halmozottan hátrányos gyermekeket nevelő intézeteknek. Így történik ez most is három akciót hirdettek melyből egyet már teljesítettek is, hiszen hónapokkal ezelőtt indult gyűjtés olyan szegény Roma családoknak, akik nem rendelkeztek megfelelő háztartási gépekkel otthonukban.


A klub tagjai szükséget szenvedő családokat ajándékoztak meg ilyen berendezésekkel ,amiben benne voltak az automata mosógépektől kezdve a hűtőszekrényeken át a mikrohullámú sütők is, de még kenyérdagasztó gépet is adományoztak speciális igényre. A berendezéseket az „Elszalasztott 1000 év Közhasznú egyesület” juttatta el a rászorultaknak.  A Közhasznú egyesületet a SZELC ebben az évben kiemelten támogatja, hiszen a november 28.-án rendezendő „HOBO 77” jótékonysági koncertjük támogatottjai is Ők.


Az alapítvány fő célja a szegedi rászorult a társadalom perifériáján élő Roma családok támogatása. Ehhez a programhoz csatlakozott most a SZELC. A Klub évek óta támogatja a szegedi Dr. Waltner Károly gyermekotthont (építettek már nekik udvari bútorokat, adományoztak játékokat, de még a koronavírus védekezés okán is támogatták őket védőeszközökkel) most bébi tápszereket adományoztak a sérült gyermekeket nevelő intézetnek, mely adományt Tiszaváry Péter,  az intézet igazgatója vette át. A Klub évek óta támogatja a rászoruló családokat, Karácsony és Húsvét alkalmával  élelmiszer és egyéb adománycsomagokkal. Most is így történik, az SZTE Védőnőszolgálat és az „Elszalasztott 1000 év” KHE kiválasztási javaslatára 50 rászorult családot ajándékoznak meg adománycsomagokkal, hogy egy kissé boldogabbá tegyék nekik az ünnepeket.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés