Dr. Varga Endre

1. LáncátadásEz év július 8-án, a hagyományos Évzáró - Láncátadó rendezvényünkön – klubtársaim bizalmából – az én nyakamba került az elnöki tisztet szimbolizáló lánc, ami egy évesmandátumot jelent. Nehéz a feladatom, hiszen a jelenlegi gazdasági helyzetben nehéz gyűjteni, megtalálni az igazán rászorulókat.

“A felebaráti szeretet egyenlők közti szeretet: csakhogy egyenlőkként sem vagyunk mindig egyenlő helyzetben; emberek lévén, mindnyájan segítségre szorulunk. Ma én, holnap te. De ez nem azt jelenti, hogy az egyik ember tehetetlen, a másik meg életerős. A tehetetlenség mulandó állapot; az viszont állandó és közös képességünk, hogy felkeljünk és megálljunk a saját lábunkon”
(Erich Fromm)

Hiszen nem azért jöttünk a világra, hogy elmenjünk egymás mellett, mintha idegenek volnánk, hanem azért, hogy segítsünk egymásnak.  Mindenki, aki már megtapasztalta, tudja, hogy a legnagyobb öröm az, ha adni tudunk embertársainknak, önzetlenül, tiszta szívvel. Magam baleseti sebészként nap mint nap ezt teszem. De nincs mindenkinek olyan munkája, ami ennyire közvetlenül épül az emberek megsegítésére. Sok ember szívesen segítene, de nem tudja hogyan tehetné. A segítőkész embereknek  az élet számtalan lehetőséget ad, ahol csendesen, akár névtelenül is támogassa  rászoruló embertársait. Néha a legegyszerűbb módon, egy kedves szóval, gesztussal is segíthetünk, de akinek lehetősége van hangosabban, akár szervezettebben  anyagi és emberi segítséget  nyújtani, az csatlakozhat a mi közösségünkhöz, mint ahogy ezt egyre többen teszik szervezetten, vagy pártoló formában.  A LIONS klub szegeden,13. éve szervezetten szolgálja ezt a  nemes  ügyet.

http://lions.szeged.hu/portal/hirek/28-lancatadas-a-szeged-els-lions-klubban.html


2. Országos LIONS Day


Többezer résztvevővel részesei voltunk az Országos Lions Napnak Budapesten. A cél, a figyelemfelhívás volt. Adományaink a daganatos gyermekek jobb gyógyítását szolgálta.

http://lions.szeged.hu/portal/hirek/29-szegedi-lions-klub-az-orszagos-lions-day-rendezvenyen.html

3. Lions Rotary teniszverseny

A hagyományoknak megfelelően, a csapatépítés legnemesebb szellemében, mi rendeztük meg a szokásos teniszversenyt.

http://lions.szeged.hu/portal/hirek/30-lions-rotary-teniszverseny-a-gellert-szabadidkoezpontban-szegeden.html


4. Tiszai HalfőzőNapok - Lions Hajó


Terveink között szerepelt nehézsorsú gyermekek támogatása. Elsőként, már hagyományosan a Tiszai Halfőző Napok keretében tettük ezt.5. Jótékonysági koncert MCL


Novemberben, a “Magna cum Laude” „Csak ülünk és zenélünk”akusztikus koncertjét rendeztük meg a Szegedi Nemzeti Színházban. Miért éppen a “Magna cum Laude”? Talán azért, mert az ő zenéjük minden korosztálynak kellemes szórakozást igér, mindenkihez eljut a zenekar jó hangulata, pozitív üzenete.  A főként gyulai zenészekből álló, 1999-ben Mezőtúron alakult zenekartól sem áll távol a jótékonyság. Számtalan esetben mutatták meg szívüket a segíteni akarásban  a más emberek iránti felelősségérzetben. Koncertjükkel a “Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány” céljait támogattuk. Az MCL maga is felajánlással járult hozzá az alapítvány munkájához. Az alapítvány olyan emberek kezdeményezéséből állt össze, akik civilek, de valamilyen formában személyesen is érintettek ebben a problémában. Hiszen minden ember legnagyobb kincse a gyermeke, és ez az alapítvány segíti a korábban érkezett csecsemők életben maradási esélyeit.

http://lions.szeged.hu/portal/hirek/31-mez-misi-es-az-mcl-meghoditotta-a-lions-tagok-es-csaladtagjaik-szivet-nagy-siker-koncert-a-szegedi-nemzeti-szinhazban.html


6. Karácsonyi adománygyűjtés


A Szeged Első Lions Klub /SZELC/ tagjai hagyományosan a CORA áruházként működő szupermarketben gyűjtöttünk karitatív kasszánkba. Most azonban gondoltunk egy bátrat és kimentünk egy pavilonba az alapítvány dolgozóival közösen a szegedi Karácsonyi Vásárba. Mind a területet,mind pedig a pavilont költségmentesen kapta a klub a Városkép  és a Tisza Expo társaságoktól. A SZELC ezúton is köszöni, mint ahogy köszönet Gellért Ákos úrnak is, aki borforralókat és a forralt borhoz szükséges alapanyagot biztosította az akcióhoz.

http://lions.szeged.hu/portal/hirek/33-a-karacsony-meg-inkabb-megdobogtatja-az-adomanygyjtk-szivet.html


7. Magdaléna Rúzsa

A 2014. évet igazán méltóprogrammal sikerült indítani. Rúzsa Magdi "Magdaléna Rúzsa" előadása, igazi, hitet adó program volt.
Egy kislány játszik a poros padláson. Nagymamája nyikorgó ládájában talál egy tükröt és egy rúzst. Ahogy kifesti kicsi száját és a tükörbe néz, egyszer csak híres, nagy énekesnőként látja magát, aki egy este majd csillogva áll a rivaldafényben. Ez az est elérkezett Szegedre. Az egykori kislány rúzsa, idefestette elénk az álmok és a valóság énekesnőjét: Ő Magdaléna!


A csodálatos hang mellet egy fantasztikus embert ismerhettünk meg, aki szintén szívügye a segítség. Magdi is segít névtelenül, segít névvel. Támogat Bátortábort, támogatja a gyökereket jelentő Kishegyest. A Fekete Kovács Kornél által vezényelt 10 tagúzenekar méltókísérője volt Magdalénának. A közönség ismét a SZELC támogatása mellett tette le a voksát azzal, hogy telt házat biztosított a rendezvény sikere érdekében. A concert bevételét a szegedi közintézményekben,közösségi létesítményekben elhelyezett újraélesztő készülékek megvásárlására fordítják. Ha csak egy ember életét menjük meg a készülékek biztosításával, munkánk már akkor is beigazolódik. Köszönjük Szeged,köszönjük Oroszlánok!

http://lions.szeged.hu/portal/hirek/32-az-akarattehetseg-es-szorgalom-mindent-legyz.html8.Rendhagyó Lions ülés


Klub ülésünket a megnyitás előtt álló klinkai tömbben tartottuk. Gratulálunk a megálmodóknak, tervezőknek, kivitelezőknek, s azoknak az egészségügyi kollégáknak akiknek igény megfogalmazása nélkül nem jöhetett volna létre az új klinikai tömb.

http://lions.szeged.hu/portal/hirek/35-rendhagyo-lions-ueles.html


9.Lions bál

A SZELC által minden év február elején szervezett jótékonysági bál többedszerre bizonyította be ,hogy a szegedi báli szezon zászlós rendezvénye. Közel 400-an vásárolták meg a báli belépőket melynek jórésze az ún. jótékonysági kasszába ment. Az impozáns és igazán szórakoztató műsort a Szegedi Nemzeti Színház művészei adták, s ugyancsak Ők vállalták az est házigazda szerepét is. Az est talán legmagasztosabb részében, több mint 3 millió forintot osztottunk ki a SZELC jótékonysági kasszájából. Így támogatást kapott a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális KoraszülöttIntenzív Osztályért Alapítvány, a Szegedi Újszülött ÉletmentőSzolgálat Alapítvány, a Szegedi Vadaspark s a LIONS megvalósítja a „SZÍVÜGY”projektjét, miszerint számos defibrillátort helyez el  Szeged közforgalmi helyein, mellyel életeket lehet menteni.

http://lions.szeged.hu/portal/hirek/36-a-14-szelc-jotekonysagi-bal.html
http://www.delmagyar.hu/kepek/jotekonysagi_lions-bal_a_tik-ben/2036777/


10. Szemszűrőbusz Szegeden

Négy nap alatt 85 személyt vizsgáltak meg, és ebből 68 idős embernél találtak valamilyen rendellenességet a vizsgáló szemorvosok. Az orvosok - élükön Prof. Dr. Kolozsvári Lajos Lions társunkkal - rendkívül alaposan végezték a munkát. Nagy türelemmel, szeretettel viszonyultak az idősekhez, és látnivalóan örömmel vettek részt a programban.

http://lions.szeged.hu/portal/hirek/37-a-szemszr-busz-szegeden.html

11. 25. Jubileumi konvenció


Május 23-24-én tartotta meg a LIONS Klubok Országos Szövetsége  Kecskeméten a  25. jubileumi Konvenciót.

http://lions.szeged.hu/portal/hirek/38-lions-konvencio-volt-kecskemeten.html

12. Lions teniszverseny és regatta Balatonföldváron


Június 21.-én ismét országos Lions Regatta és Teniszverseny volt, melyen klubunk nagy sikerrel vett részt.

http://lions.szeged.hu/portal/hirek/40-junius-21-en-ismet-orszagos-lions-regatta-es-teniszverseny-volt.html
https://picasaweb.google.com/117175278281000176798/Regatta2014


12. Láncátadás


Egy munkával, izgalommal, meghatottsággal teli év után adtam át a láncot Nemesi Pál Úrnak. Rengeteget tanultam, tapasztaltam. Önzetlen segítséget, áldozatot, szeretetet, érzekenységet. Köszönöm minden klubtársamnak, klinikai munkatársaimnak, "szegedieknek" akik, megmozdultak a hívószóra és akik nélkül nem sikerült volna megvalósítani az egy évvel ezelőtt megálmodott programjainkat és az ezzel együttjáró jótékonysági céljainkat!


http://lions.szeged.hu/portal/hirek/39-uj-elnoeke-van-a-szeged-els-lions-klubnak.html


Dr. Varga Endre
leköszönő elnök
Szeged Első Lions Club

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés