KFT koncert a SZELC rendezésében

November 04.-én a Szeged Első Lions Klub rendezésében a Szegedi Nemzeti Színházban jótékonysági koncertet adott a méltán híres és elismert kultikus zenekar. A KFT egy 1981-ben alakult budapesti zenekar. Egyéni, ironikus hangvétel és sok abszurd, szöveg jellemzi őket. A 80-as évek újhullámos zenekara kezdetben réteg zenei ízléseket szolgált ki, rövid idő múlva széles rajongó táborral rendelkeztek. Így különösen a rendszerváltás előtt már nagy közönséget megmozgató koncerteket adtak. Egyes dalaik s főleg a dalszövegek országos, sőt nemzetközi slágerekké nőttek, de az avangard és alternatív kereteiket mindvégig megtartották.


Bornai Tibor (akinek szegedi gyökerei vannak) már a Kft megalakulása előtt is együtt játszott Laár Andrással, sőt később Márton András is csatlakozott hozzájuk különböző formációkban. A KFT nevet Laár András választotta mondván: "a világ dolgaiért csak korlátozottan tudunk felelősséget vállalni". Laár egyébként az előadó-művészetben polihisztornak számít, hiszen nemcsak dalszerző ,humorista, költő, zeneszerző, színész, dalszövegíró, de a L’art pour l’art Társulat alapító tagja is. Ki ne ismerné a társulat Besenyő Pista bácsiját, aki önálló esteket is ad a Dumaszínházban és más helyszíneken. A sokoldalúság persze a KFT együttes másik front emberét Bornait is jellemzi, gondoljunk csak a sok dalra, amit más előadóknak szerzett vagy a számtalan filmzenéjére, betétjére.


Ami a SZELC produkciójukat illeti a Szegedi Nemzeti Színházban csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni. Minden slágerüket tű pontossággal adtak elő, semmit sem kopott a hangjuk, sőt Laár András szólógitáros produkciója mindenkit meglepett virtuozitásával.

Bornai és Laár egyébként saját tréfás verseikből is adtak ízelítőt, s így nemcsak zenéjükkel, hanem előadói tehetségükkel is kivívták a nagyérdemű elismerését. Az Oroszlánoknak és a szegedi közönségnek pedig elismerés azért, hogy támogatásukkal, jegyvásárlásaikkal támogatták a jótékonysági koncertet. Az est fedezetéből Mihályi Géza Lions elnök adott át 500.000 forintos utalványt egy infúziós pumpára a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika Intenzív osztályának.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés