Novák Gyula elnöki beszámolója!

Kedves Látogató!

1. A kezdet

A klub hagyományinak megfelelően júniusban vettem át az elnöki teendőket elődömtől Nemesi Pál oroszlán barátomtól, aki nehéz örökséget hagyott rám, hiszen magasra tette a mércét elnöki ténykedésével. Természetesen, mindez egy kellemes környezetben ( köszönet érte Gellért Ákos oroszlánnak ! ) megrendezett bensőséges hangulatú láncátadó ünnepség keretében zajlott ahol a klub tagságával közösen köszöntük meg a leköszönő elnöknek az áldozatos munkáját és hallgattuk meg az új elnök elképzeléseit, programját.

2. A folytatás

Lions-Rotary tenisz kupa Szabadkán

Most a szabadkai Rotarys barátaink voltak a sorosak a hagyományos teniszverseny szervezésében. Oroszlánjaink egy kellemes hangulatú, baráti tornán vettek részt, ahol a jótékonysági szervezetek tagjai közös sporttal ünnepelték egymást és a jószolgálati tevékenységet.

Múzeumi belépők

A szegedi Móra Ferenc Múzeummal közösen általános iskolás diákok múzeumlátogatásának támogatására pályázatot hirdettünk, melynek eredményeként 1 millió Ft-ot adtunk a rászoruló kisdiákok múzeumi belépőjéhez.

Jótékonysági koncert

November 23.-án a Szegedi Nemzeti Színházban a Csík zenekar fellépésével fergeteges jótékonysági estet szerveztünk, melynek az eredményéből 749.300 Ft értékben az SZTE Nőgyógyászati Klinika számára LED kékfényű lámpát vásároltunk az újszülöttkori sárgaság kezelésére a babák komplikáció mentes gyors felépülésének elősegítésére

Adventi gyűjtés

A hagyományinknak megfelelően, ismét közösen települtünk ki a Szécsényi téri Karácsonyi vásárra az Újszülött Mentő Szolgálattal közös gyűjtésre, ahol pogácsával és bejglivel ( köszönet érte Gyuris László oroszlán barátunknak!) és forralt borralvendégeltük meg az adakozó kedvű szegedieket. A gyűjtés eredményes volt – 202.000 Ft adományt adtunk át az újszülött mentőknek. Gyűjtöttünk az előző évek sikerein felbuzdulva Németh István oroszlán társunk segítségével a Mars téri piacon a nagycsaládosok számára élelmiszert és ruhaneműt is.

A bál

Ismét a TIK-ben szerveztük meg immár hagyományos bálunkat, amely bizton elmondható, hogy a báli szezon legelegánsabb, legkiemelkedőbb társasági eseménye városunkban. Bálunkat megtisztelte jelenlétével a Lions Klubok Országos Szövetségének kormányzója István Zsolt is és együtt élvezte velünk Tóth Vera fantasztikus műsorát, majd táncolt a vendégekkel együtt Várkonyi Tibi és a Sway zenekar kiváló muzsikájára, akik csattanós választ adtak az esetleg kétkedőknek és csodás hangulatú estét varázsoltak nekünk. No és persze volt más atrakció is: borudvar, szivarszoba, casinó, jósda, koktél bár, így a közel 400 kedves vendégünk jól érezhette magát. Természetesen a bál nem csak a szórakozásról szólt, hiszen ekkor adtunk át ünnepélyes keretek között az SZTE ÁOK Szemészeti Klinika számára egy 3.530.600 Ft összegű adománylevelet egy NidekHandyRef kézi autorefrakto-keratométer vásárlására , valamint a Védőnői Alapellátási Egység javaslatára a rászorulók családok részére szemüveg és tartós élelmiszer csomag adománylevelet 2.000.000 Ft értékben. Köszönet érte valamennyi önzetlen támogatónknak!

Tehetséges diákok támogatása

Három tehetséges, de rászoruló diák támogatására a Radnóti Alapítvány részére 300.000 Ft adományt adtunk a 2016/17-es iskolai év során havi 10.000 Ft ösztöndíj folyósítására.

Lions teniszverseny és regatta Balatonföldváron

Ismét sikeresen szerepeltünk a hagyományos földvári regattán úgy teniszben, mind vitorlázásban.

Láncátadás

A klubvezetéssel a tagsággal, valamennyi oroszlánnal közösen végzett eredményes munka után örömmel és meghatottan adtam át az elnöki láncot Dr. Bródy János barátomnak, aki az év során rengeteget segített az elnöki teendőim ellátásában és programjaink végrehajtásában. Kívánok részére és az új klubvezetés részére sok sikert, jó erőt és sikeres klub évet.

„Weserve”

Novák Gyula leköszönő elnök Szeged Első Lions Club

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés