A Szeged Első Lions Klub /SZELC/ is csatlakozik az egészségügyi dolgozók támogatásához..

A SZELC tagjai számtalanszor bizonyították az elmúlt egy évben ,hogy tisztelik és nagyra becsülik az egészségügyben dolgozók munkáját, különösen azért mert heroikus küzdelmet folytatnak a koronavírus járvánnyal szemben. Korábban szájmaszkokat, ózongenerátorokat, arcvédő pajzsokat és egyéb védőeszközöket adományoztak elsősorban a szegedi egészségügynek. Most egy újabb akcióhoz csatlakoznak az egészségügy támogatás érdekében, ugyanis a Szegedi Tudományegyetemen tanuló testvérpár felajánlást tett egészségügyi dolgozók támogatására. A SZELC kéri valamennyi támogatóját, szimpatizánsát, hogy adományaikkal támogassák az akciót. Az akció számlaszáma: Szeged Első Lions Klub 10402805-28021359-00000000 közlemény: egészségügyi dolgozók támogatása.

Saját készítésű olajfestménnyel és önkéntes munkával támogatja az SZTE-n tanuló testvérpár a járványhelyzet harmadik hullámában küzdő egészségügyi dolgozókat. Nagy Anna, III. éves rajz-média tanár szakos hallgató A pandémia rózsája című képét felajánlotta a klinikai központ dolgozóinak. A már több alkalommal önkéntes feladatokat vállaló orvostanhallgató testvérével, Nagy Kálmánnal másokat is segítségnyújtásra bíztatnak.

Egyre gyakrabban hallani, hogy este 8 után most is tapsolni kellene, mint tavaly tavasszal, amikor sokan lelkesítették az egészségügyi dolgozókat ezzel a gesztussal. Az ablakokba helyezett piros szívecskék ezrei jelezték világszerte, hogy együtt éreznek a frontvonalban dolgozókkal, és azt üzenték: tartsatok ki, veletek vagyunk!


Minden eddiginél nagyobb erővel tombol a járvány, újabb csúcsterhelésre készülnek a klinikák. Magyarországon eddig több mint 16 ezren haltak meg a COVID-19 fertőzés miatt. A Szegedi Tudományegyetemen tanuló Nagy testvérpár saját lehetőségeihez igazodva támogatja az orvosokat és a szakdolgozókat, és egyúttal másokat is erre buzdítanak. Nagy Anna, az SZTE III. éves rajz-média tanár szakos hallgatója a közelmúltban készített egy COVID ihlette, különleges olajfestményt. A pandémia rózsája című alkotás az ápolók rendkívül nehéz és nélkülözhetetlen munkája előtt tiszteleg. A 60x80 cm-es festmény fehér rózsája a koronavírus járvány áldozataira utal.


- A nagy megterhelés alatt dolgozó orvosoknak és ápolóknak most még inkább szüksége van lelki támogatásra és segítségre. Az eltelt egy évben mi is elfáradtunk, de ők még jobban – fogalmazott a 21 éves egyetemista, aki levélben ajánlotta fel képét dr. Lengyel Csaba professzornak, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökének. – A festmény felajánlása bizonyos szempontból jelképes, ugyanis az is segítség lehet, ha valaki vagy valakik a festményt megvásárolva szeretnék támogatni a klinikai központ dolgozóit – magyarázta a példa értékű gesztust Anna. Testvére, Nagy Kálmán, az SZTE ÁOK IV. éves hallgatója, aki akarva-akaratlanul is hatott húgára. Minden napi téma náluk a járványhelyzet, és az egészségügy extra leterheltsége. A téma iránti nyitottságukat erősíti, hogy édesanyjuk Kecskeméten laborasszisztensként dolgozik.


Kálmán is szeretett volna tevőlegesen részt venni az egészségügyi védekezésben, ezért már kétszer is vállalt önkéntes munkát. – Nagyon örültem, hogy segíthettem! A pedagógusok COVID-szűrésénél dolgoztam. Csoporttársaimmal a jövőben is tervezzük, hogy további önkéntes munkát vállalunk – árulta el Kálmán. Ugyan jelenleg a társadalom számos rétege komoly támogatásra szorul, azonban mindannyiunk közös érdeke, hogy az egészségügyi ellátórendszerben dolgozók kitartsanak -hangsúlyozta. Másokat is arra bíztat, hogy a lehetőségeikhez mérten fejezzék ki támogatásukat.

forrás: SZTE info - Lévay Gizella

Fotó: Bobkó Anna

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés