2018: újra sikeres volt a Bál

2018-ban is fontos báli naptári egyeztetés volt Szegeden, hogy februárban mikor is legyen a Szeged Első Lions Klub (SZELC) bálja? Nos, az egyeztetés megtartotta a szokásos februári szombatot az oroszlánoknak, akik nagy vehemenciával vetették bele magukat a szervezésbe. Kővári Árpád vezetésével a szervező bizottság Marosvölgyi Klára, Prónay Gyula, Heizler Tamás, Nagy István és Nagy Sándor nagy odafigyeléssel szervezte mind a báli kulturális programot, mind az elismerések protokollját mind pedig a báli szervizt. A Bálra végül is 306 fő jelentkezett, de végül az influenzás megbetegedések okán 284 fő jelent meg. A vendégeket a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában (TIK) szokásos oroszlán szobor előtt Kővári Árpád és párja fogadta személyesen a vendégeket egy-egy üdvözlő fotó kíséretében.
A bálon meghívottak voltak Koleszár Péter LIONS országos kormányzó, Dr. Botka László polgármester, Dr. Rovó László megválasztott SZTE Rektor, Dr. Búzási Gábor, Németh István volt LIONS kormányzók.
Egy jótékonysági bál nem rendezhető meg támogatók nélkül. Köszönet nekik az adományok egy részének finanszírozásáért.


Támogatók voltak: 3A Takarékszövetkezet, KÉSZ Holding Zrt, Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt,Telenor Magyarország Zrt, C-Mobil Kft, Szeplast Zrt, Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt, Szegedi Vizi közmű Működtető és Fejlesztő Zrt, Szegedi Piac és Városkép Kft, Szegedi Közlekedési Kft, Folyammérnöki Tanácsadó Iroda Kft, Szegedi Sport és Fürdők Kft. Szegedi Vízmű Zrt, Gellért Major, Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft, Trattoria Pizza&Pasta étterem, Printker Office Land Zrt.


A köszöntők után a támogatottaknak a klub átadta megítélt támogatásokat. A klub mindösszesen 4.6 millió forintot adományozott a bál bevételéből a következő szervezeteknek:
A szegedi Dr. Waltner Károly Gyermekotthonnak 500.000. forintot légkondicionált helyiség kialakítására, Csongrád-megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Intézetének 600.000. forintot Vakok Otthona udvarán egy pihenőhely kialakítására, Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat  Alapítványnak 1.000.000. forintot új műszerek beszerzésére, és a SZTE Szemészeti Klinikának 2.500.000. forintot gyermek video refraktométer megvásárlása céljából. Az adományozás után a Lions kormányzó és a SZELC elnöke elismerést nyújtott át Dr. Gellért Ákos SZELC alapító tagnak, nagyvonalú adakozó tevékenységéért, valamint Nagy Istvánnak a klub kincstárnokának, aki három éve végzi odaadóan munkáját és az adományok gyűjtésében is nélkülözhetetlen munkát folytatott.


űAz est kulturális műsoráról csak szuperlatívuszokban lehet írni, a nagyon kedves narrátor Nánási Helga színésznő bebizonyította a szenzációs hangú László Boldizsár partnerével, hogy a west side story dallamai örök érvényűek. Fellépett még két fiatal tehetség Görög Judit és Zsuzsanna s négykezes produkciójuk nem csak, hogy megnevetették, hanem vastapsra is ösztönözték, a publikumot. Fellépett a Kosztándi Vonósnégyes is, akik ismert és szeretett formációja Szegednek, és bátran kijelenthetjük hazánknak is.   Rátkai István vezetésével a Szende Banda acappella kórus gyönyörű és izgalmas dalokat adtak elő. Mindezeket olyan látványos lézer show nyitotta meg, mely ámulatba ejtett mindenkit, különösen akkor, amikor a bálterem plafonján a SZELC emblémája is kirajzolódott. A látványért Toronykőy Attila, Anka Ildikó, Bálint Zsolt volt a felelős, köszönjük. A műsor művészeti vezetője Juronics Tamás Kossuth díjas koreográfus, rendezője pedig Toronykőy Attila ismert színházi rendező volt. Az est talpalávalóját a Green6 és a Doc Piano zenekarok húzták.


Essen azonban szó a szervizszolgáltatásokról is Az étkeket a Gőry Pince és terasz étterem, a Trattoria Pizza&Pasta étterem (nekik külön köszönet, mert mindezt jótékonysági felajánlásként tették) valamint a Sport & Life étterem szállították. Az italokat Pápai Róbert a Borválogatás-Újszeged prezentálta nagyszerű minőségben. A közönség pedig jól szórakozott, s ezt az is bizonyította, hogy a szervezők nehezen tudtak véget vetni a bálnak, olyan jó hangulat volt. Persze a vendégeknek profi fotós is rendelkezésükre állt, ezt számtalan fotó bizonyítja.
Fotók elérhetőek:


http://www.delmagyar.hu/kepek/jotekonysagi_lions_bal_a_tik-ben/2056492/3258534/
http://www.ffc.hu/galeria




 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés