Közel 1.5 millió forintos támogatás a háziorvosoknak


FFP 2-es arcmaszkokkal segíti a koronavírus elleni védekezésben a szegedi és Szeged -környéki háziorvosokat, házi gyermekorvosokat, valamint az idősotthonokban és hajléktalan ellátásban dolgozó munkatársakat a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club.


A háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelőkben dolgozó orvosok és asszisztensek védelme nagyon fontos. A betegek ugyan elsősorban telefonon kérnek segítséget, de a személyzetnek fel kell készülnie a védekezésre, ha személyesen jelenek meg náluk a betegek. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged által hétfőn átadásra kerülő 1000 db FFP 2-es szűrőmaszk 94%-os védelmet biztosít a vírussal szemben. A maszkokat a Szegeden és a város kistérségében működő rendelők munkatársai kapják.


A Szeged Első Lions Club március végén már átadott 250 ilyen maszkot. A két ütemű támogatás segítségével így már összesen 1250 db maszk segíti a háziorvosok és munkatársaik munkáját.


Szegeden és Szeged környékén több olyan intézmény van, ahol speciális igényű gondozottak élik mindennapi életüket. A Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged tagjai az őket gondozókat is támogatja. A fentieken felül így további közel 500 darab FFP 2-es maszkot kapnak az idősek tartós bentlakásos otthonaiban dolgozó munkatársak is. Korábban már kaptak több mint ezer darab mosható maszkot a két szervezettől, melyet a Szeged Bolero Kft. készített. Mint ismeretes, a SZGYF Csongrád megyei Vakok otthonában a hétvégén 3 lakónál kimutatták a koronavírust, így az adomány nekik most különösen jól jött. A hét intézmény mellett ebbe az adományozási körbe a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás, Egyesített Szociális Intézmény hajléktalanokat ellátó dolgozói is bekerültek, így most nekik is juttattak a maszkokból.


Az eddigi adományként átadott védőmaszkok értéke beszerzési áron 3.764.000 forint.


A háziorvosok maszkjainak átadására 2020. április 27-én 16.30-kor a gyermek orvosi rendelőben (Szeged Korondi utca 6.) helyen kerül sor. A két klub tagjai a #maradjotthon elvet szem előtt tartva tevékenykednek, így akciójuk során a szervezést otthonukból, online módon végzik és a maszkok átadásakor is fontos számukra, hogy lehetőség szerint minél kevesebb személyes találkozóra kerüljön sor.


A támogatás kiszállításában a Taxi Plusz csapata lesz segítségünkre. Kollégáik most ismét első szóra a támogatási projekt mellé álltak.
A támogatás nem valósulhatott volna meg a szegedi cégek és magánszemélyek adományai nélkül. Köszönjük az adományokat!
A két klub az adományok teljes összegét támogatásra fordítja.


Információ:


Szeged Első Lions Club:
Bella Zsolt +3630 965 2876; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Szent-Györgyi Albert Rotary Club:
Elekes Zoltán +3630 219 5800; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés