Prónay Gyula értékelése 2018-2019

Messziről kezdem évértékelőmet.

1988 júliusát írjuk, amikor a Dél-Magyarország július 12-ei számában megjelent, hogy Kővári Árpád után Prónay Gyula vettem át a Tisza Volán NB I-es férfi kézilabda csapatának irányítását. 30 évvel később szinte megismétlődött a történelem, mert 2018 júliusában szintén egy csapat irányítását vettem át Kővári Árpádtól. Ez a csapat a Szeged Első Lions Club volt.

Mindkét váltásnál segédkezett Dr. Szeri István, aki 1988-ban a Tisza Volán vezérigazgatója volt, a Sz E L C esetén pedig klubunk alapító elnöke és meghatározó szereplője. Ahogy nem volt egyszerű az NB I-es csapat átvétele, ugyanúgy nehéz feladat volt egy olyan klub irányításának átvétele, melyet az előző évben az ország legjobb Lions klubjának választották. Sportnyelven ez olyan, mint egy bajnokságot nyerő csapat leköszönő edzője után átvenni a team irányítását. Nem egyszerű, mert jobb eredményt az előző évinél nem lehet elérni. Ezért is tűztem magam elé más célokat.

Az első klubülésünkön szeptemberben elmondtam, hogy célom minél több közös klubprogram megszervezése, adománygyűjtéseknél pedig elsősorban a gyerekekre koncentrálunk.

Célom volt még a hagyományos 2 nagy rendezvényünk (a koncert és A Bál) minél sikeresebb lebonyolítása.

Nézzük a programokat-mit valósítottunk meg az év során:

- 2018. szeptember 22. Nemzetközi teniszversenyen vettünk részt Szabadkán. Itt a Szeged Első Lions Club mellett a Szabadkai Rotary Club és a Szegedi Rotary Club  vett részt. Csak páros verseny volt és az 1. helyezett a Szeged Első Lions Club elnöke lett szerb társával.

- október 07. Lions családi nap, melyen kb. 30 fő vett részt. Célja volt az új klubtagok jobb megismerése. Finom ételek mellett, kellemes beszélgetéssel töltöttük el a délutánt. Jó hangulatú, piknik volt.

- ugyan ebben a hónapban Támogattuk a Radnóti Miklós Gimnázium alapítványát 300.000,- Ft-tal a tehetséggondozó program tekintetében.

- október 26-27. Két napos kirándulást szerveztünk Bécsbe, városnézéssel és az „Újévi koncert” helyszínén egy előadás megtekintésével. Résztvevők száma 35 fő volt. Köszönet feleségemnek, Ildinek, a színvonalas városnézésért.

- november 16. A Szeged Első Lions Club közreműködésével megalakult a Békéscsabai Lions Club. Részt vettünk a klub alakuló ülésén ahol zászlót adtunk át az új Lions klubnak.

- november 18. Diabetes jótékonysági futóverseny. Délelőtt ingyenes szemszűrés, vércukorszint mérés is volt. Adataink szerint 105 futó vett részt. A szűrések mellett 181.000 Ft adományt tudtunk átadni a diabétes-es gyerekeket összefogó Főnix klubnak.

- november 26. A Szegedi Nemzeti Színházban jótékonysági koncertet szerveztünk a Budapest Bár közreműködésével. Az előadásra: 537 jegyet tudtunk értékesíteni. Támogattuk a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítványt műszervásárlással, melynek értéke: 572.000,- Ft volt.

- december 06. Diabetes Mikulás ünnepségen vettünk részt. Főnix klub volt a fő szervező, mi ajándékcsomagot adtunk a diabetes-es gyerekeknek. Össz érték: 150.000,- Ft

- decemberben A Városkép Kft-vel, Rádió 88-al közös adománygyűjtés a Dóm téren. Összes befolyt összeg Kb. 500.000 Ft volt. Ezt mivel közös gyűjtés volt nem számoltam bele az éves gyűjtésünk teljes összegébe.

- december 15 -20. Szegedi nehéz helyzetben lévő családoknak tartós élelmiszercsomagot gyűjtöttünk, és tagok aktív közreműködésével dobozokba pakoltuk, majd ki is szállítottuk ezeket a rászoruló családoknak. Egy csomag értéke kb. 40.000,- Ft volt. Védőnők javasolták azt a 25 családot, akiknek vittünk csomagot. A gyűjtés össz értéke kb. 1.000.000,- Ft

- 2019. január    Beindult a diabetes szűrés a Szeged Első Lions Club szervezésében, üzemorvosok segítségével. Ez jelenleg is folyik. A leszűrt személyek száma már több mint 1100 fő. Ennek összes értéke szerény számítás szerint is kb. : 2.200.000

- január 19. Klub kirándulás és disznóvágás Mezőhegyesen. Megtekintettük a Ménesbirtok látnivalóit, sétáltunk a városban és mellette 5 alkalommal finom ételeket ettünk. Résztvevő száma 25 fő.

- február 09.    A SzELC jótékonysági bálja; A Bál. Résztvevők száma: 273 fő.

Támogatottak:

- Reménysugár Alapítvány (a Dél-Magyarországon kezelt leukémiás és daganatos gyermekek alapítványa)

- Wesley Iskola (szegedi sajátos nevelési igényű és társadalmilag hátrányos helyzetű tanulók iskolája)

- Korábban Érkeztem Alapítvány (koraszülött, illetve súlyos, életveszélyes állapotban lévő csecsemők alapítványa)

- Waltner Károly Gyermekotthon (állami gondozott gyerekek intézménye)

- Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Csecsemőosztály Támogatás összes értéke: 2.100.000,- Ft

- április 05.       Kirándulás, borkóstoló, Kiskőrösre, Szentpéteri pincészetbe. Létszám: 46 fő. Baráti beszélgetés, csapat összetartás szempontjából hasznos volt.  Szegedi Vakok Otthonában tűz volt idén tavasszal. Az anyagi károk enyhítésére klubunk 250.000,- Ft támogatást szavazott meg az intézménynek, melyet át is utaltunk.

- májusban 65.000,- Ft-ot gyűjtöttek a tagok a Notre Dame felújítására.

- május végén, a Borfesztiválon a Szegedi Koraszülött Mentők Alapítvánnyal közösen pénzadományokat gyűjtöttünk. Gyűjtés eredménye: 900.000,- Ft

- június 14 – 16. Országos Lions Regatta: Páros tenisz verseny: 1. Dr. Bohács Zsolt – Mányi József 3. Domonkos András – Prónay Gyula Egyéniben: 1. Dr. Bohács Zsolt. A vándorserleget a Szeged Első Lions Club nyerte Tervezett, de időjárás miatt későbbre halasztva: Diabeteses gyerekeknek és Lions tagoknak kirándulás Fehér-tavi madárrezervátumhoz, tájékoztatóval, ebéddel

Összegezve:

Az év során 10 eseményt szerveztünk, mint SZ E L C, továbbá 5 más szervezet által lebonyolított programon vett részt képviselőnk és 3 Lions országos rendezvényen is megjelentünk.

Az év során a kiosztott támogatások, segítségek összes értéke kb.:7.650.000 Ft.

Mindemellett kiemelem, hogy 4 olyan rendezvényt szerveztünk, melyre a klubunk tagjai ingyen vehettek részt. (Őszi családi nap, disznóvágás, borkóstoló, láncátadó). A bécsi kirándulás autóbusz költségét is klubpénzből fedeztük.

Erre azért volt lehetőség, mert a két fő rendezvényünkön: Koncert illetve Bál olyan mértékű aktivitást tanúsítottak a tagok, hogy a szponzoroktól befolyt támogatások tudták a rendezvények teljes költségét fedezni. Ezért a tagdíjra befolyt összegek nagy részét rá tudtuk fordítani a klub saját rendezvényeire.

Hogy értékelem a munkámat 12 hónap után?

Örülök, hogy több mint 7,5 millió Ft-ot fordítottunk adományra, támogatásra.

Megvalósult az az elképzelésem is, hogy gyerekeket, gyerek intézményeket támogassunk.

Tervem volt, hogy kimozdítsuk a tagokat és programokat szervezzünk Szegeden kívül is. A bécsi program különösen, de a disznóvágás és a borkóstoló is jó sikerült.

Örülök, hogy sikerült a tagokról fotót készíteni és többségüknek a bemutatkozó anyaga is kész. A web oldalra felkerülés a következő időszak feladata lesz

A jövő feladata a tagok aktivitásának javítása. Ebben biztos az is szerepet játszott, hogy klubtagjaink komoly pozícióban lévő elfoglalt emberek, és a munkájuk mellett nem tudtak annyi időt fordítani erre a feladatra, mint amennyit szerettetek volna.

Büszke vagyok, hogy a tagság felkért az elnöki munkára, és úgy érzem, sikeres évet tudunk magunk mögött, melyben az elnökség munkájának nagy szerepe van.

Mindenkinek köszönöm, aki segítette munkámat, és sok sikert kívánok az új elnökségnek.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés